keskiviikko 26. joulukuuta 2012

TAPANINPÄIVÄN TESTIKYMPPI

Lämpötilan muutokset Tapaninpäivän aamulla olivat peräti nopeita. Karvoskylällä vielä klo 8.00 oli lämpötila -14˚C. Tuosta pakkanen lähtikin kiilaamaan ollen vartin yli kymmeneltä -22˚C.Vaatetta vain riittävästi päälle ja koululle tsekkaan oisko siellä innokkaita lenkkeilijöitä. Puolenkymmentä aktiivia siinä löi viisaat päät yhteen ja todettiin, että kolmella Kipinäläisellä on niin kovat juoksuhalut, jotta kellot on syytä käynnistää. Eli testikymppi juostiin ihan aikataulun mukaisesti. Täytyy vain todeta, että kovat on kovia. Kukaan juoksija ei valitellut sään olevan kylmän. Totesivat vain,  että vähän normaalia enemmän täytyi jättää vaatetta päälle. Reitin varrella lämpötila oli n. -20 - -21˚C. Yhteenvetona todettakoon, että on tosi mukavaa kokoontua näin yhteisen harrastuksen pariin. Kaikille jäi tyytyväinen mieli. Tuossa alla vielä joitain kuvia.6 kommenttia:

 1. Reipasta porukkaa. Kuhan saan taas jalan kuntoon niin tuun kokeileen kymppiä.

  VastaaPoista
 2. Joo kiitosta vaan ISOSTI toimihtijoille ja kanssajuoksijoille. Tänään oli ihan tarpeeksi mennä noilla puolimarton tehoilla (~160 sykkeillä) 10km testi tuossa kelissä. Viimenen kilsa näköjänsä lopen 4.06, kun tuli ForrestG leffa mieleen yllättäen loppubaanaa nykiessä (tarkemmin nivala66.blogspot.fi). KOVIA sissejä oli nuo jäiset ja lumiset neidot, kuten kuvista näkyy. ;) Ps. Oli kyllä hiinä-ja-hiinä-jotta oli liian kylmä testilöihin.

  VastaaPoista
 3. Hurjaa touhua,mutta täältä tullaan.tämä testijuoksu innostaa sivustaseuraajaakin.jouduin heti lähtemään lenkille ja kokeilemaan omia vauhtivaroja. vapise cosmos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti mun ajat vapisee monenkin käsittelyssä. Häviäähän se esimerkiksi Martti Vainion v.1978 ajalle peräti +17minuuttia = IKUISUUDEN. Nivalastakin löytyy varmasti yks pataljoona, jokka pistelee kovempaa, ja jopa Kärsämäeltä tiiän ainakin yhden tutun hepun jonka kanssa oisin helisemässä. ;)

   Yhtä kaikki. TOIVON näkeväni tulevilla kerroilla PALJON enempi sakkia baanalla 10km testijuoksussa. Kuitenkin aikuisten oikiasti jokainen mittaa siinä omaa kuntoaan. Lakeuden Kipinä tarjoaa joka kuukausi ERINOMAISEN mahdollisuuden JOKAISELLE tulla kokeilemaan 10km juoksussa, mikä on kenenkin kunto. Siitä saa vaikkapa HYVÄN pohja-ajan lähteä nostamaan jokaisen omaa kuntoaan, ja kokeilla sitten vaikkapa 1-2kk päästä uudelleen 10km matkaa.

   Jokainen voi juoksemalla päästä yllättävän hyvään kuntoon ja kaikki arkiaskareet ovat kaiken aikaa helpompia. Minäkin jaksoin v.2007 107kiloisena juosta vain 1,5 paalun väliä yhtä kyytiä. MIETTIKÄÄPÄ, jospa ALOITTAISITTA kaikki vuojen alusta JUOKSUHARJOITTELUN ja tulette vaikka seuraavalle KIPINÄN 10km testijuoksulle sitten kokeilemaan omaa kuntoanne! Seuratkaapa sivuja. :)

   Poista
  2. Juu, kivoja juttuja kaiken kaikkiaan nuot testikympit. Ja varsinkin, kun siinä pääsee mittaamaan sitä omaa kuntoa ja sen kehittymistä. Lisämauste tosiaan on se, että ei tarvi yksin juosta vaan on muita menijöitä ja vastaan tulijoita reitin varrella ja silti saa juosta itseään vastaan. Siis sehän ei ole mikään kilpailu, mutta toki siinä voi ottaa mittaa toisestakin, jos siltä tuntuu.
   Mukaan vaan kaikki halukkaat,riippumatta siitä oletko Kipinän jäsen, olet tervetullut mukaan ja kellomiehet kellottavat ajan yhtälailla myös sinulle. Ja jos 10 km tuntuu liian pitkältä matkalta on mahdollista juosta myös 5 km. Ja jos matkan juokseminin tuntuu aivan mahdottomalta ajatukselta, niin voi pistää välillä kävelyksi ja aikaa onkin sitten mukava koittaa kevättä kohti parantaa seuraavissa testeissä :)
   Elikkäs nähdään tammikuun loppupuolella seuraavalla testikympillä.

   Poista
 4. Kyllä täällä nyt polovivaivanenki itkee krokotiilin kyyneleitä ja juoksis hirrrveen mielellään inhoamansa testikympin (= kun se on niin jännittävää lähtä kellon kansa juoksemaan), ja olisin muutenkin hirrveen kilttinä, jos vaan pääsisi lenkille... Että juoskaapa hyvät immeiset aina, kun pystytte:) Ehkäpä tämä ensi vuonna pääsee hipsuttelemaan.

  -pirjo

  VastaaPoista