sunnuntai 2. helmikuuta 2014

HELMIMARATON ONNISTUNEESTI LÄPI

Erittäin vaativissa olosuhteissa käyty kisa onnistui kaikin puolin hyvin. Osa ennakkoilmoittautuneista jäi suosiolla tulematta kilpailupaikalle, sillä olihan sää ja teiden pinta todella vaativat. Oli selvää, että yöllä ja aamulla tullut lumi lisää suorituksen rasittavuutta todella paljon. Niinpä juoksun päälle jokainen reittiä kiertänyt totesi, ettei näin vaativaa maratonia ollut koskaan ennen suorittanut. Juoksijoiden kunto olisi kyllä jokaisella riittänyt pidempäänkin suoritukseen, mutta lihaksistolle rasitus oli todella kova. Auraamattomalla reitillä oli pahimmillaan reilu kymmenen senttiä lunta. Silloin pitää jalkaa nostaa normaalia korkeammalle ja vielä kun kenkä pyrkii lipsumaan, niin jalat joutuvat suorastaan ahtaalle. Eikä siinä vielä kaikki, sillä kun tuuli on noin 4 metriä sekunnissa ja pakkasta -9 astetta, niin siinä tuppaa tulemaan kylmä jos vähänkään joutuu seisoskelemaan. Huoltopisteellä ei todellakaan voinut jäädä yhtään seisoskelemaan. Niinpä kolmen urhean osanottajan voimin käytiin kilpailu. Noin 30 kilometriä taivallettuaan sai Rauni tarpeekseen. Noissa olosuhteissa on suoritus todella upea. Kesä kelillä hän olisi tuolla kunnolla heittänyt maratonin läpi leikiten.
Leila ja Mervi jatkoivat sitkeästi loppuun, vaikka molempien jalat olivat viimeisellä kympillä aivan katkeamispisteessä. Eli kolme huikeaa suoritusta tehtiin tässä kisassa. Onnittelut teille.

Helmimaratonin tulokset

1. Mervi Vähäkangas       4:32:55
2. Leila Kopola                5:36:08
3. Rauni Paananen           kesk.

5 kommenttia:

 1. Onnittelut Mervi, Leila ja Rauni! Ootte olleet kyllä peräti melkoisia sissejä! Rauninkaan ei tosiaankaan tarvi olla allapäin. 30km hangessa ei ole vähäistä. Tuo on ollut extremeä.

  VastaaPoista
 2. Vain kaksi maaliin juossutta? Kannattiko tätä kisaa järjestää? Talviolosuhteet eivät helmikuussa tällä korkeudella ole yllätys? Keskeytys ei ole koskaan onnistunut suoritus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaanpa tähän heti aamutuimaan oman mielipiteeni, että kannatti. Kisoihin osallistuminenhan on vapaaehtoista, oli talvi tai kesä :-) Ja on niitä hurjia kilpailijoita, jotka kisaa kelistä huolimatta. Hyvä tytöt! Liikunnallista viikkoa kaikille!

   Pirjo

   Poista
 3. Kovia tyttöjä ku tuiskeessa maratonin juoksivat! Ja Raunin suoritus on myös hatunnoston arvoinen. Tsemppiä kaikille. Negatiiviset anonyymit kannattaa jättää omaan arvoonsa. :)

  VastaaPoista
 4. Tämän päivän ihmiset haluavatkin erilaista - extremeä enenevissä määrin. Tuollaiselle (luminen, traktorinjälkeä yms.) reitille saisi pienellä työstöllä kutsuvan esittelyvideon, joka voisi herkistää (jos haluaa) väkeä innostumaan formaatista - "hanki-extreme-maraton". Ps. Mukava olla nykyään tälläinen innovoiva ja riippumaton höyryäjä. :=)))

  VastaaPoista